اختصاص 80 درصد فعالیتهای نهضت سوادآموزی به زنان
- اختصاص 80 درصد فعالیتهای نهضت سوادآموزی به زنان
به گزارش «شیعه نیوز»، شاپور محمد زاده روز در مراسم امضای تفاهمنامه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با نهضت سوادآموزی در جهت آموزش بیش از 1500مربی سوادآموزی و تحت پوشش سواد قرار دادن بیش از 15هزار بیسواد، اظهار کرد: سوادآموزی زنان از 35،5درصد در دوره قبل از انقلاب به 90درصد بعد از انقلاب رسیده است. همچنین شکاف جنسیتی در سوادآموزی به 2.8درصد کاهش پیدا کرده است.
وی بابیان اینکه در گروه 10تا 40ساله، رشد باسوادی زنان و مردان به 96درصد رسیده است، گفت: در استانهایی مانند تهران، مازندران، اصفهان و یزد نرخ باسوادی 98درصدی را شاهد هستیم. همچنین بهره هوشی پایین و وجود اتباع خارجی باعث شده آن دو درصد بیسواد بمانند.
محمد زاده ادامه داد: از این 96درصد، زنان 95درصد جمعیت باسواد و مردان 97،5درصد جمعیت را به خود اختصاص دادهاند. ضمن اینکه بر اساس آخرین سرشماری 95بر اساس خود اظهاری مردمی، 2میلیون و 650هزار نفر بیسواد در کشور وجود داشت که نزدیک به 350هزار نفر اتباع بودند.
وی گفت: در استان سیستان و بلوچستان، 82،5درصد باسواد وجود دارند که تلاش کردیم علاوه بر بودجه معمول همه استانها، بودجه ویژهای به این استان تعلق گیرد تا میزان سوادآموزی افزایش یابد.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی بابیان اینکه 10درصد از فعالیتهای نهضت سوادآموزی به اتباع خارجی اختصاص دارد، یادآور شد: در حال حاضر 332هزار اتباع خارجی تحت پوشش نهضت سوادآموزی هستند و درمجموع، 830هزار اتباع خارجی توسط نهضت سوادآموزی باسواد شدهاند.
محمد زاده با تأکید بر اینکه با این توافقنامه تلاش داریم حمایت بیشتری از سوادآموزی زنان و دختران داشته باشیم، خاطرنشان کرد: چراکه سوادآموزی باعث توانمندسازی زنان روستایی و عشایری میشود، ضمن اینکه به توسعه مراکز یادگیری محلی هم توجه ویژه داریم تا به بهانه مهارتآموزی، زنان بیسواد را باسواد کنیم.
وی افزود: در راستای تعریف چهارم یونسکو که در تعریف سوادآموزی گفته است، سواد زمانی تحقق پیدا میکند که افراد با آموختهها و دانش بتوانند تغییری در زندگی خود ایجاد کنند، با همکاری مراکز آموزش فنی و حرفهای تلاش کردیم، آموزش صنایعدستی و حرفه به نوسوادان بیاموزیم.
محمد زاده تصریح کرد: در دوران کرونا و با آموزش های مهارتی در 470مرکز تولید محلی که در روستاها قرار دارد، نزدیک به 850هزار ماسک، گان و مواد ضدعفونی تولید شد؛ نقاطی که بیشترین آمار بیسوادی وجود دارد.
رئیس سازمان نهضت سواد آموزی با بیان اینکه در کار مشترک با معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، بناداریم 16هزار و 500نفر از جمعیت بیسواد را تحت پوشش قرار دهیم، گفت: این امر در روستاها و مناطق عشایری 14استان صورت خواهد گرفت که 12هزار روستایی و 4هزار و 500نفر عشایری هستند.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، محمد زاده این نوید را هم داد که به دنبال این هستیم که علاوه بر پایان دوره ابتدایی، نوسوادان را تا پایان دوره متوسطه اول تحت پوشش قرار دهیم که با این امر، دانشآموزانی که در مقطع تحصیلی جاماندهاند میتوانند، در عرض 6سال از نهضت مدرک دیپلم بگیرند.