آیا کرونا باعث ابتلا به «آگورافوبیا» میشود؟
- آیا کرونا باعث ابتلا به «آگورافوبیا» میشود؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
از زمان شیوع کرونا تا کنون هر روز شاهد نشانهها و علائم جانبی جدیدی هستیم. در این میان برخی از افراد نیز در دوران شیوع کرونا حس افسردگی، استرس و اضطراب را تجربه میکنند. یکی از اختلالات روانی جدید ناشی از کرونا را میتوان آگورافوبیا دانست.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب، قرنطینههای طولانی، در خانه ماندن، انزوا و اضطراب باعث شده است که افراد در سراسر جهان با یک مشکل جانبی روانی رو به رو شوند: آگورافوبیا.دکتر جنی ییپ، روانشناس بالینی و استاد دانشکده پزشکی جنوب کالیفرنیا در لس آنجلس، میگوید ابتلا به آگورافوبیا در دوران کرونا چندان غیرقابل باور نیست. آگورافوبیا نوعی اختلال اضطرابی است که در آن افراد از حضور در مکانهای باز و موقعیتهای غیر بسته دچار هراس میشوند.
طبق اطلاعات انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا افرد مبتلا به آگورافوبیا تمایلی حضور در مناطقی با ازدحام جمعیت بالا مانند مراکز خرید یا حمل و نقل عمومی ندارند. آگورافوبیا اغلب همراه با اختلال وحشت است. برخی از افراد ممکن است اضطراب فزایندهای را هنگام ترک خانه احساس کننداما کسانی نیز هستند که با ماندن در خانه دچار اضطراب میشوند، زیرا یک محیط بدون حواس پرتی باعث نشخوار فکری میشود که میتواند شما را به یک حس بسیار منفی برساند.
دکتر کارول لیبرمن، روانپزشک کالیفرنیایی، میگوید: «هرچه همه گیری طولانیتر باشد، تأثیر آن بر افراد بیشتری خواهد بود. با این وجود بیشتر مردم زندگی خود را تنظیم کرده و عادت کرده اند که چگونه در دوران کرونایی زندگی کنند.»